Τμήματα Χορού


 
 

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Η εκμάθηση του χορού μπορεί να αρχίσει σε οποιαδήποτε ηλικία με μικρότερη αυτή των 3,5 ετών. Η πρώτη επαφή σε αυτή την ηλικία γίνεται μέσα από το μάθημα της Μουσικοκινητικής Αγωγής. Εκεί τα παιδιά μαθαίνουν τις πρώτες τους χορευτικές κινήσεις και εξασκούνται στο να συντονίζουν το σώμα τους με τη μουσική. Σε ηλικία 6 ετών το παιδί μπορεί πλέον να επιλέξει ποιο συγκεκριμένο είδος χορού θέλει να διδαχθεί.


 

ΚΛΑΣΣΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

Το παιδί έχοντας ήδη αναπτυχθεί ψυχοκινητικά σε ικανοποιητικό βαθμό και διαθέτοντας πλέον βασικές κινητικές ικανότητες, είναι έτοιμο να διδαχθεί τη σωστή στάση του σώματος και να συνδυάσει την κίνηση με το ρυθμό, ενώ έχει τη δυνατότητα να αυξήσει το εύρος των κινήσεών του, στοιχείο απαραίτητο για το μπαλέτο.

 

ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

Πρόκειται για χορογραφίες πάνω σε αγαπημένα ξένα και ελληνικά τραγούδια. Απευθύνεται σε άτομα κάθε ηλικίας και προσαρμόζεται στις προτιμήσεις τους.

 

HIP HOP

To Hip Hop δεν είναι ένα είδος μουσικής ή ένα είδος χορού, αλλά μία κουλτούρα που αποτελείται από 4 στοιχεία: Rap (ο στίχος), BreakDance (ο χορός), Djing (η μουσική), Graffiti (η εικόνα). Το Hip Hop μείωσε αισθητά την βία και έκανε τους νέους να εκτονώνονται στην μουσική δίνοντας εικόνα με χορό ,πόζες, φιγούρες και αστεία. Από Pop μέχρι ινδικούς ρυθμούς, όλα ανακατεύονται με μια εκπληκτική μαεστρία απαλλαγμένα από ρατσισμό ή θρησκεία, χρώμα ή πολιτικές ιδεολογίες.

 

ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

Βασίζεται στη σωστή χρήση της αναπνοής ως κύρια πηγή ενέργειας και λογότερο στη μυική δύναμη. Στόχος είναι η χρήση κάθε μέλους του σώματος χωριστά και η κατανόηση του τρόπου κίνησής του.

 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Πρόκειται για κατηγορία εντυπωσιακών χορών που πήρε το όνομά της από τις μεγάλες σάλες στις οπίες χόρευαν οι αριστοκράτες του 18ου αιώνα. Περιλαμβάνει το Tango, Αργεντίνικο Tango, Waltz, Foxtrot, Rock'n'roll. "Γεννήθηκαν" όλοι σε ευρωπαϊκές χώρες και προσφέρουν καλό παρουσιαστικό, έλεγχο στο σώμα, καλή ισορροπία και εναλλαγή απαλότητας - κοφτής κίνησης. Απευθύνεται σε άτομα και παιδιά κάθε ηλικίας με στόχο είτε το αγωνιστικό επίπεδο είτε την προσωπική σας ευχαρίστηση.

 

LATIN

Ο χορός λάτιν έχει την καταγωγή του στην λατινική Αμερική και περιλαμβάνει τους χορούς: Rumba, Mambo, Salsa, Samba, Cha cha. Απευθύνεται σε άτομα και παιδιά κάθε ηλικίας με στόχο είτε το αγωνιστικό επίπεδο είτε την προσωπική σας ευχαρίστηση.

 

ORIENTAL

Ο χορός οριεντάλ ( ή χορός της κοιλιάς, όπως είναι ως επί το πλείστον γνωστός στον δυτικό κόσμο) είναι ο σημερινός αποκαλούμενος χορός της ανατολής. Παρότι φαινομενικά ο χορός της κοιλιάς είναι αρκετά ελεύθερος, στην πραγματικότητα διέπεται από αυστηρούς κανόνες. Υπάρχουν πολλά είδη χορού της κοιλιάς, ανάλογα με τη μουσική, την προέλευση και το επιθυμητό αισθητικό αποτέλεσμα.

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Η Σχολή όντας μέλος της Ε.Χ.Ο.Ε. (Ελληνικής Χοροαθλητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος) δίνει την δυνατότητα σε όσους επιθυμούν την παρακολούθηση αγωνιστικών τμημάτων με σκοπό την συμμετοχή τους σε αγώνες. Εκεί μπορούν να συμμετέχουν ατομικά, σε ζευγάρι ή με ομαδικές χορογραφίες. Σκοπός των αγώνων είναι η ανάπτυξη της ευγενής άμιλλας αλλά και η αύξηση του χορευτικού επιπέδου.

 

ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ - ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Εδώ συναντάμε όλους τους ελληνικούς λαϊκούς και παραδοσιακούς χορούς. Από ζεϊμπέκικο και χασάπικο μέχρι ποντιακούς, κρητικούς, θρακιώτικους και άλλους χορούς από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Οι χοροί που έχει την υποχρέωση κάθε Έλληνας να γνωρίζει διότι είναι οι συνεχιστές της ελληνικής παράδοσης στις μέρες μας.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΕΛΛΟΝΥΜΦΩΝ

Αναλαμβάνουμε την προετοιμασία του γαμήλιου χορού καθώς και την εκμάθηση οποιοδήποτε άλλου χορού για τη δεξίωση που ακολουθεί τον γάμο.

 

 

Τα μαθήματα είναι ομαδικά (έως 10 άτομα), διάρκειας 50 λεπτών, δύο φορές την εβδομάδα. Παρέχεται επίσης η δυνατότητα ατομικών και κλειστών μαθημάτων (έως 3 άτομα) των οποίων την συχνότητα ρυθμίζετε εσείς.
Η Σχολή πραγματοποιεί διάφορες εκδηλώσεις κάθε χρόνο. Σε αυτές παίρνουν μέρος όλα τα τμήματα χορού. Στόχος μας είναι οι μαθητές να επιδεικνύουν τις χορευτικές τους ικανότητες όσο γίνεται συχνότερα.